GMP for the Food Industry: Mastering Safety, Quality, and Compliance Standards (eBook)

GMP for the Food Industry: Mastering Safety, Quality, and Compliance Standards (eBook)

Phitchakorn Norchai
Phitchakorn Norchai
Prezzo:
€ 8,99
Compra EPUB
Prezzo:
€ 8,99
Compra EPUB

Formato

:
EPUB
Cloud: Scopri di più
Compatibilità: Tutti i dispositivi
Lingua: en
Editore: Phitchakorn Norchai
Codice EAN: 9798230270928
Anno pubblicazione: 2025
Scopri QUI come leggere i tuoi eBook
Abbonati a Kobo Plus per avere accesso illimitato a migliaia di eBook

Note legali

NOTE LEGALI

a) Garanzia legale, Pagamenti, Consegne, Diritto di recesso
b) Informazioni sul prezzo
Il prezzo barrato corrisponde al prezzo di vendita al pubblico al lordo di IVA e al netto delle spese di spedizione
Il prezzo barrato dei libri italiani corrisponde al prezzo di copertina.
I libri in inglese di Libraccio sono di provenienza americana o inglese.
Libraccio riceve quotidianamente i prodotti dagli USA e dalla Gran Bretagna, pagandone i costi di importazione, spedizione in Italia ecc.
Il prezzo in EURO è fissato da Libraccio e, in alcuni casi, può discostarsi leggermente dal cambio dollaro/euro o sterlina/euro del giorno. Il prezzo che pagherai sarà quello in EURO al momento della conferma dell'ordine.
In ogni caso potrai verificare la convenienza dei nostri prezzi rispetto ad altri siti italiani e, in moltissimi casi, anche rispetto all'acquisto su siti americani o inglesi.
c) Disponibilità
I termini relativi alla disponibilità dei prodotti sono indicati nelle Condizioni generali di vendita.

Disponibilità immediata
L'articolo è immediatamente disponibile presso Libraccio e saremo in grado di procedere con la spedizione entro un giorno lavorativo.
Nota: La disponibilità prevista fa riferimento a singole disponibilità.

Disponibile in giorni o settimane (ad es. "3-5-10 giorni", "4-5 settimane" )
L'articolo sarà disponibile entro le tempistiche indicate, necessarie per ricevere l'articolo dai nostri fornitori e preparare la spedizione.
Nota: La disponibilità prevista fa riferimento a singole disponibilità.

Prenotazione libri scolastici
Il servizio ti permette di prenotare libri scolastici nuovi che risultano non disponibili al momento dell'acquisto.

Attualmente non disponibile
L'articolo sarà disponibile ma non sappiamo ancora quando. Inserisci la tua mail dalla scheda prodotto attivando il servizio Libraccio “avvisami” e sarai contattato quando sarà ordinabile.

Difficile reperibilità
Abbiamo dei problemi nel reperire il prodotto. Il fornitore non ci dà informazioni sulla sua reperibilità, ma se desideri comunque effettuare l'ordine, cercheremo di averlo nei tempi indicati. Se non sarà possibile, ti avvertiremo via e-mail e l'ordine verrà cancellato.
Chiudi

Descrizione

In this book, Good Manufacturing Practices (GMP), the cornerstone of food safety, quality, and industry compliance, are meticulously explored. From ensuring that the food you eat is safe from contaminants like bacteria, viruses, and allergens, to navigating the regulatory landscapes that define global trade, this guide offers a comprehensive, practical approach to understanding GMP in food manufacturing. The book delves into the history and evolution of GMP, showing how it has transformed from a response to early foodborne diseases to an international framework vital for the food industry today. It covers everything from sanitation procedures to employee hygiene, hazard analysis, and the importance of traceability. By following GMP principles, food producers prevent contamination and ensure the quality and consistency of their products, safeguarding consumer health and protecting brands. As the global food industry becomes more complex, this book anticipates the future of GMP. Technologies such as automation, robotics, and blockchain are reshaping food safety practices, offering manufacturers more precise, efficient, and scalable solutions. The integration of sustainability practices into GMP is also explored, ensuring that food production is not only safe but also environmentally responsible. From improving regulatory compliance to fostering innovation, GMP is no longer just about following rules—it is about creating a culture of continuous improvement that ensures public trust and enhances market opportunities. This guide is designed for food industry professionals, from quality control managers to small business owners in the food sector. It's equally valuable for anyone interested in the science of food safety or the practical steps to maintain and exceed industry standards. With case studies from diverse sectors such as meat, dairy, and beverages, readers will see how GMP is implemented in real-world settings, demonstrating its flexibility and adaptability across different food production environments. Why should you read this book? Whether you're looking to understand the fundamentals of GMP or seeking to deepen your expertise, this book provides clear explanations, practical strategies, and insights into how GMP can shape the future of food safety and quality. By adopting these best practices, you can ensure that your food products are not only compliant but also a trusted choice for consumers worldwide.