Wine Growing Essentials for Small Scale Sustainable Viniculture (eBook)

Wine Growing Essentials for Small Scale Sustainable Viniculture (eBook)

Richard Skiba
Richard Skiba
Prezzo:
€ 5,99
Compra EPUB
Prezzo:
€ 5,99
Compra EPUB

Formato

:
EPUB
Cloud: Scopri di più
Compatibilità: Tutti i dispositivi
Lingua: en
Editore: Richard Skiba
Codice EAN: 9781763844025
Anno pubblicazione: 2025
Scopri QUI come leggere i tuoi eBook
Abbonati a Kobo Plus per avere accesso illimitato a migliaia di eBook

Note legali

NOTE LEGALI

a) Garanzia legale, Pagamenti, Consegne, Diritto di recesso
b) Informazioni sul prezzo
Il prezzo barrato corrisponde al prezzo di vendita al pubblico al lordo di IVA e al netto delle spese di spedizione
Il prezzo barrato dei libri italiani corrisponde al prezzo di copertina.
I libri in inglese di Libraccio sono di provenienza americana o inglese.
Libraccio riceve quotidianamente i prodotti dagli USA e dalla Gran Bretagna, pagandone i costi di importazione, spedizione in Italia ecc.
Il prezzo in EURO è fissato da Libraccio e, in alcuni casi, può discostarsi leggermente dal cambio dollaro/euro o sterlina/euro del giorno. Il prezzo che pagherai sarà quello in EURO al momento della conferma dell'ordine.
In ogni caso potrai verificare la convenienza dei nostri prezzi rispetto ad altri siti italiani e, in moltissimi casi, anche rispetto all'acquisto su siti americani o inglesi.
c) Disponibilità
I termini relativi alla disponibilità dei prodotti sono indicati nelle Condizioni generali di vendita.

Disponibilità immediata
L'articolo è immediatamente disponibile presso Libraccio e saremo in grado di procedere con la spedizione entro un giorno lavorativo.
Nota: La disponibilità prevista fa riferimento a singole disponibilità.

Disponibile in giorni o settimane (ad es. "3-5-10 giorni", "4-5 settimane" )
L'articolo sarà disponibile entro le tempistiche indicate, necessarie per ricevere l'articolo dai nostri fornitori e preparare la spedizione.
Nota: La disponibilità prevista fa riferimento a singole disponibilità.

Prenotazione libri scolastici
Il servizio ti permette di prenotare libri scolastici nuovi che risultano non disponibili al momento dell'acquisto.

Attualmente non disponibile
L'articolo sarà disponibile ma non sappiamo ancora quando. Inserisci la tua mail dalla scheda prodotto attivando il servizio Libraccio “avvisami” e sarai contattato quando sarà ordinabile.

Difficile reperibilità
Abbiamo dei problemi nel reperire il prodotto. Il fornitore non ci dà informazioni sulla sua reperibilità, ma se desideri comunque effettuare l'ordine, cercheremo di averlo nei tempi indicati. Se non sarà possibile, ti avvertiremo via e-mail e l'ordine verrà cancellato.
Chiudi

Descrizione

This explanatory book is a guide to small-scale sustainable viniculture, offering an exploration of every stage of vineyard management and winemaking. It provides readers with a roadmap from the fundamentals of viticulture and viniculture to advanced topics such as vineyard planning, management, harvesting, winemaking, and marketing. The book emphasizes the environmental, economic, and social advantages of sustainable practices, making it particularly relevant for those seeking to adopt eco-friendly and community-oriented approaches to winemaking. It begins by laying a strong foundation, delving into the essence and history of viticulture and viniculture, and explaining the significance of wines, grape varieties, and the motivations for small-scale sustainable production. The narrative highlights the broader benefits of sustainability, showcasing its positive impact on the environment, economy, and society. Readers are then guided through critical steps in vineyard planning and design, including site selection, terroir assessment, and vineyard layout. A strong focus on biodiversity and ecosystem health underscores the importance of aligning vineyard practices with nature. The book provides practical guidance on vineyard management, covering topics such as organic soil preparation, water conservation, integrated pest management, and cover crop strategies. For winemaking, it offers detailed step-by-step instructions, emphasizing sustainable methods for fermentation, aging, bottling, and marketing. Special attention is given to organic and natural winemaking practices, catering to both traditionalists and innovators. Marketing and sales strategies are also explored, equipping readers with tools to build a brand rooted in sustainability. The book discusses leveraging online platforms and certifications to appeal to modern consumers. It addresses common challenges faced by small-scale growers and presents innovative solutions, as well as insights into future trends in sustainable viticulture. The appendices provide actionable resources, including templates for vineyard planning, health monitoring, financial tracking, and sustainability reporting. A glossary and a task calendar further enhance its utility. This book is ideal for aspiring winemakers, experienced growers transitioning to sustainable practices, wine enthusiasts, educators, and students in viticulture programs. It also appeals to sustainability advocates passionate about eco-conscious agricultural practices. With its detailed explanations and practical tools, the book is an indispensable resource for anyone looking to succeed in the world of sustainable winemaking.